Binnenkort meer info over de BioArt Week in Pakhuis Dekker door Nicole Spit met tentoonstelling, kunstsalon en presentatiesTijdens de BioArt Week in Pakhuis Dekker kunt u zich laten verwonderen door de kunsttentoonstelling ‘BioArt, a vision on biotech’ en zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie bij de trendpresentaties. Mis het niet!

BioArtweek van Nicole Spit in Pakhuis Dekker

 

Zaterdag 31 maart t/m  Zondag 8 april  2018

De Tentoonstelling ‘BioArt, a vision on BioTech’

Designer Nicole Spit geeft in deze tentoonstelling met verschillende kunstobjecten haar visie op de toekomst van de biotechnologie en vormgeving.

Volgens Nicole is de (syn-) biotechnologie een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen met een verstrekkende invloed voor de komende jaren. Nicole (Design Academy Eindhoven en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) heeft jarenlang als productvormgever gewerkt. Ze richt zich met haar designstudio “Dáárheen” op de trends en tendensen in de samenleving.

De cross-over tussen kunst en wetenschap levert interessante nieuwe inzichten. Wat als de leidende bedrijven van de toekomst producten gaan maken waarin de nieuwe mogelijkheden van de biotechnologie commercieel ingezet gaan worden? Tot welke ‘producten’ zal dat gaan leiden? Wat zijn de ethische aspecten van genetisch gemodificeerde organismen die commercieel worden ontwikkeld voor ons voordeel? Wat zijn de positieve mogelijkheden en wat zijn de gevaren?

De bijzondere BioArt objecten, zoals een voorbeeld van een levende camera, een Virtual Reality-Implantaat, een algen etende raamslak, een genetisch gemodificeerd dier met bladgroen-tatoeage  en een tanden producerende mossel, zijn te zien tijdens de BioArt Week in Pakhuis Dekker. Het historische pand van het bijna 100 jaar oude zaadpakhuis biedt nu het decor voor deze uitdagende BioArt tentoonstelling waarin Nicole ons meeneemt naar een vervreemdende, fantastische en inspirerende toekomst.

BioArt Week in Pakhuis Dekker
Tagged on: